Sveinung Næss

I bunn og grunn handler improvisasjon om det å se hverandre på scenen og ikke være redd for å feile.

Sveinung jobber både som utøvende improvisatør i gruppen Powerimpro og som kursholder. Han deler sin erfaring i samspill med deltakerne både til inspirasjon og veiledning. Både sangimpro og tradisjonell impro fra Keith Johnstone-tradisjon.

1. Impro for nybegynnere

Presentasjon av noen Teatersport-teknikker som er egnet for historiefortelling. Fokus på lekende læring, spontanitet og det å bli trygg i gruppa. Stikkord er samspill og samhandling.

2. Impro for viderekommende

Kurset bygger videre på grunnleggende kurset. Fokus på historiefortelling og fysisk utfoldelse i rommet. Trening og erfaring i å strekke lengden i en fortelling. Oppnå større forståelse om dramaturgi i en improvisert fortelling. Hva trenger man for å lage en historie på sparket?

3. Sangimpro

Dette er svært motiverende for et lag eller gruppe som har hatt improkurs og ønsker å ta dette til neste nivå. Her kommer Sveinung med improviserende musiker. Deltakerne får trening og erfaring i øvelser som kombinerer teaterimpro og improvisert sang. Krever ingen tidligere sangerfaring. Kurset gir erfaring med ulike musikksjangre som pop, rock, ballade, vise, svensktopp, folkemusikk og mer til. Dette er gøy, og en anbefaling etter et improkurs.

4. Sangimpro gjestespill

Ønsker dere å sette opp en improforestilling engang i etterkant av kurs?Sveinung stiller gjerne som improvisatør og instruktør. Han stiller også med erfaren impromusiker som vet å gjøre det lekent og lett for de på scenen.

Alle kurs gjør en gruppe mer samspilt og skaper økt trygghet for den enkelte deltager og gruppen som helhet. Det vil en gruppe eller lag kunne ta med seg videre enten man ønsker å jobbe videre med improvisasjon eller manusarbeid. Kursene kan forberede en gruppe til å sette opp en improvisert forestilling senere.

Sveinung har spilt over 100 improviserte forestillinger med Powerimpro som har spesialisert seg på sangimpro. Han har turnert i flere fylker med ulike improkonstellasjoner i regi av Kulturelle Skolesekken og undervist i impro for Levanger DKS i 10 år.

Etter at han tok master i drama og teater ved NTNU med en improworkshop for mellomtrinnet har dette blitt jobben mer og mer. Målgruppe på workshop er fra mellomtrinnet i grunnskolen til ungdom og voksne.

Sveinung har selv vært på kurs med blant annet Keith Johnstone og Shawn Kinley. I 2016 turnerer han med Sveriges fremste sangimprovisatør Robert Weitz og har vært på kurs med han flere ganger.

Vår 2015: Praktisk teoretisk master i drama og teater ved NTNU med en improworkshop.

2005-2008: Teaterlærer ved Bakketun folkehøgskole, Verdal

2004: Regi under Humorfestivalen i Hemne.

2002: Stilling ved Sør-Trøndelag Teaterverksted som revykultivator.